Projecten

Elektrotrekker voor OK afdeling (RdGG)

Een tijdje geleden hebben wij voor Reinier de Graaf Gasthuis in Delft een hulpmiddel bedacht voor op de operatie afdeling. Hier hadden ze last van een zware microscoop waar wij een oplossing op hebben bedacht. Op onze Power Pickup hebben wij een klem gemaakt die de microscoop kan vast klemmen waardoor deze elektrisch verrijdbaar werd. Nu kunnen ze daar op een veilige manier met minder inspanning de microscoop van A naar B verrijden.

Lees verder

Speciale hefwagens Engeland

In samenwerking met DFW Europe, hebben wij een engels crematorium voorzien van twee mooie hefwagens met een eikenhouten bovenblad. Dit in combinatie met een mooie rok en een afneembare duwbeugel, maakt het ook gelijk een mooi opbaarmeubel!

Lees verder

Elektro trekker voor een speciale toepassing

Hier bij Datema Electronics denken wij graag mee in oplossingen voor uw logistieke problemen. Zo hebben wij de vraag gehad van een fabrikant van trein spoor delen om een oplossing te bedenken op hun probleem. In de loods/ werkplaats van dit bedrijf hebben ze een spoor baan in de vloer liggen waar hun zwaar last dragende trolley’s door heen rollen. Op deze trolley’s liggen de lange delen van het trein spoor. Het gemiddelde gewicht hiervan is ca. 5500kg dat van de ene kant naar de andere kant van de loods moet worden geduwd voor verschillende werkzaamheden. Na een test met de Power Pickup Heavy Duty en een aantal aanpassingen is het gelukt om met onze elektro trekker te kunnen duwen en trekken!

Lees verder

Elektrische invoerwagen

In samenwerking met het bedrijf Crematech (producent van elektrische crematieovens), hebben wij een hefwagen bedacht dat de doodskist geheel automatisch kan invoeren. Wij zijn al jaren producent van de hefwagens voor doodskisten. Hierin hebben we al diverse maatwerk opdrachten mogen maken. Na de vraag van Crematech hebben wij hier in mee gedacht en ook hiervoor een oplossing weten te maken. De hefwagen is met bluetooth verbonden met de oven waardoor deze twee met elkaar communiceren. Wanneer de wagen in positie staat, en gereed is om in te voeren word er op de knop van de wagen gedrukt. Dan zal het luik van de oven openen en doodskist de oven ingeschoven worden. Vol automatisch schuift het frame terug en zal het luik sluiten.

Lees verder

Diverse wagens voor de overheid

Voor een klant hebben wij div. post / papier wagens gemaakt naar wens! De klant wilde graag een elektrisch aangedreven wagen met de optie om in de bediening in hoogte te kunnen verstellen. Daarnaast wilde de klant graag verschillende opbouwen met uitschuifbare lades, eurobakken en post sorteer vakken. Verschillende mogelijk heden bij Datema Electronics!

Lees verder